Join the forum, it's quick and easy

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANGİ HASTALIĞA HANGİ YİYECEK

Aşağa gitmek

dikkat HANGİ HASTALIĞA HANGİ YİYECEK

Mesaj tarafından ADMİNİYE Çarş. Şub. 27, 2008 3:30 am

Gribe karşı;Özellikle havaların soğumasıyla birlikte insanların sıklıkla karılaştıkları grip hastalığına karşı, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde satsuma etkili rol oynarken, mideyi düzene sokan tarçın ve sindirim sistemini düzenleyerek, mide ağrılarını gideren hardal gribe karşı etkili oluyor. Günümüzde büyük sorun haline gelen depresyona karşı ise vücudun kolesterol oranını ayarlayan ve tende sürekli hücre yenilemesine neden olan avokado tüketilmesi öneriliyor.

Depresyona karşı; ayrıca, beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olan çikolata, içerdiği A, B12 ve C vitaminleriyle istiridye ve beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlayan patates tüketimi önemli rol oynuyor.

KALP SORUNLARI VE KANSER
Kalp rahatsızlıklarının giderilmesinde ise B vitamini ve protein deposu olan bezelye, önemli bir yere sahip. Kepekli ekmek bağırsak kanseri için faydalı olurken, çok kiraz yenmesi gut hastalığına yakalanma riskini düşürüyor. Günde 20 kiraz yemek, 1 aspirin etkisi yapıyor. Kalp için ayrıca elma, mısır gevreği, salatalık, yumurta, sarımsak, humus, kavun, süt, şeftali, pirinç, tuz, çay, ton balığı, hindi eti ve karpuz da faydalı yiyecekler arasında. Son yıllarda insanlığı tehdit eden en önemli hastalıkların başında gelen kansere karşı ise antioksidan olan betakaroten açısından zengin kayısı etkili olurken, arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar da kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırmakta. Kansere karşı fasulye, pancar, lahana, havuç, nohut, incir, sarımsak, fındık, mercimek, zeytinyağı, soğan, şeftali, pirinç, çilek ve domates gibi yiyecekleri tüketmek de etkili oluyor.

DİĞER HASTALIKLARA KARŞI TÜKETİLMESİ GEREKENLER...
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde etkilidir. Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser. Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin bile sindirimine yardımcı olur. Meyan kökü: Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür. Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır.

Ekmek, dişleri korur. Uzmanlar tarafından gün boyunca 6 ile 11 dilim ekmek yenmesi tavsiye ediliyor. Yoğurt veya beyaz peynir: Diş sağlığı için kalsiyum deposu olan bu iki yiyecek tercih edilmelidir. Muz: Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar. Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler. Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.

Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle vücuda direnç kazandırır. Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Çikolatalı puding: Vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri çikolatalı pudingle alır. Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar. Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.

Üzüm: İçerdiği ''elajik asit'' sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı koruma görevi yapar. Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır. Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder. Hurma: Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine sahiptir. Pancar: Böbrekleri çalıştırır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.


Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. Böbrekleri rahatlatır. Mercimek: Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir. Tarçın: Koli basilinin üremesini önler. Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir. Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali, tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir. Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Soğan ayrıca, kemik erimesine de iyi gelir. Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir. Sağlıklı gözler için gereklidir.
ISPANAK
Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içerir. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağıdır. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık verir ve hemoroit rahatsızlığına iyi gelir.
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler kan yapımında önemli rol oynar. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin eder. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendirir. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önler. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri önerilir.
Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, sağlıklı bir bebeğe sahip olmaları için bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.
FASULYE
Taze fasulye, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığı için, genç-ihtiyar herkese tavsiye edilir. Taze fasulye, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirir, albümin ve şekerde de çok fayda verir.
BEZELYE
Kansızlığı gideren ve pekliği geçiren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade edilir, Gıda değeri ve fayda bakımından fasulyeden daha üstündür..
SİVRİ BİBER
Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunur. Bunlar, mideyi kuvvetlendirir, iştah açar ve mide tembelliğini giderir. Özellikle acı biber hormon faaliyetini artırır, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önler, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durdurur.
PATLICAN
Patlıcan, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahiptir, Bunlar sinirleri teskin eder ve kalp çarpıntısını gidermeye faydası vardır. Patlıcanın pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir, bol idrar söktürür, vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltır ve kilo vermek için iyi bir diyet yiyeceğidir, şeker hastalarına da tavsiye edilir. Külde pişirilerek yenmesinin daha sağlıklı olduğu ifade edilir.
LAHANA
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizma hastaları için çok faydalıdır, Bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir, bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı atar. Lahananın kansızlığı giderdiği ve kansere karşı etkili olduğu da kaydediliyor.
Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, buralardaki yaraların iyileşmesini sağlar, Lahana, yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun da kaynağıdır.,Selenyum ayrıca, sağlıklı görünüşlü bir cilt için çok faydalıdır.
Lahananın şifa özelliklerinden tam faydalanabilmek için çiğ olarak yenmesi tavsiye ediliyor.
KARNABAHAR
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal bulunan karnabahar, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahiptir. "Karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir. Bu maddeler ile gücü arttırır, buna bağı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler..
BROKOLİ
Brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunur.. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olması bakımından brokolinin , yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığı ifade ediliyor.
Brokoli ayrıca, B1 ve C vitamini ile , yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu kaydediliyor.
PIRASA
Pırasa bileşiminde protein, karbonhidrat, potasyum, magnezyum, B1, B3, C vitaminleri, enzimler, selüloz, albüminli maddeler bulundurur. Bir çok şifa verici özelliğe sahiptir. Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği giderir, hemoroiti olanlara da ferahlık sağlar. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.
Çiğ pırasa yenildiğinde yemek borusunda oluşan iltihaplar iyileşip hazmı da kolaylaştırır. Pırasa suyunu sivilcelere tampon yapılırsa sivilcelere iyi gelir.
da şalgam yiyebilir. Çiğ yenmesi daha faydalıdır[b]
ADMİNİYE
ADMİNİYE
Normal Üye
Normal Üye

Ruh Hali : 1
Kadın Mesaj Sayısı : 398
Nerden : nEReyee xD
Teşekkür : 0
Rep Puanı : 62230

Kayıt tarihi : 10/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz